Joodse kolonisten gaan uit protest tegen de aanslag van dinsdag weer bouwen op de Westoever. Dat heeft de Yesha Council, een overkoepelende raad van gemeenteraden van nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever, vanmorgen gezegd.

Dinsdagavond kwamen bij een aanslag, die is opgeëist door Hamas, bij Hebron op de Westoever vier Israëliërs om het leven. De aanslag werd gepleegd aan de vooravond van een top in Washington, waar de directe vredesonderhandelingen tussen Israël en de Palestijnen worden hervat.

'Deze aanslag bewijst opnieuw dat, in weerwil van wat nu in Washington mogelijk gaande is, de Palestijnen er niet op uit zijn om een vreedzame staat voor zichzelf te creëren, maar geheel worden gedreven door de doelstelling onze staat en ons volk te vernietigen', zei Naftali Bennett, de directeur van de Yesha Council.

Israël heeft voor de duur van tien maanden een bouwstop in de nederzettingen op de Westoever afgekondigd. De tijdelijke bouwstop loopt op 26 september af. De Palestijnen hebben al gezegd het vredesoverleg voor gezien te zullen houden als de bouwstop niet wordt verlengd.