De A12 richting Antwerpen is opnieuw vrij voor het verkeer na het ongeval met twee vrachtwagens en vier personenwagens van maandagochtend. Dat meldt Hajo Beeckman van het Vlaamse Verkeerscentrum.

Bij het ongeval raakte niemand gewond, maar een van de vrachtwagens kwam wel dwars over de rijbaan te staan. Er kwamen speciale kranen aan te pas om beide vrachtwagens te takelen. 'De totale files liepen op tot aan de Nederlandse grens', zegt Beeckman.

'Maar door het tolvrij maken van de Liefkenshoek-toltunnel hebben we het verkeer kunnen omleiden. Halverwege de takelwerkzaamheden werden de pechstrook en de rechterrijstrook al vrijgegeven. Rond negen uur waren alle voertuigen getakeld en moest de brandweer nog even het wegdek reinigen. Ondertussen is de situatie genormaliseerd', besluit Beeckman.

Omstreeks 6.30 uur deed er zich een aanrijding voor ter hoogte van de Leugenberg. Daarbij waren initieel vier personenwagens en een vrachtwagen betrokken. Die vrachtwagen kwam volledig dwars over te weg te staan, maar kantelde niet. Een andere vrachtwagen kon niet tijdig remmen en raakte ook nog betrokken in het ongeval. 'Hij kwam deels terecht in de middenberm, maar ging er gelukkig niet door. Er was dus geen gevaar voor het verkeer in de rijrichting van Bergen op Zoom', aldus Beeckman.

Meer verkeersinformatie op onze verkeerspagina