Verdachte parachutemoord opnieuw naar gevangenis
Els Clottemans, de verdachte in de zogenaamde parachutemoord, wordt vanaf donderdag 23 september opgesloten in de gevangenis van Hasselt. Ze wordt er tot het einde van haar proces, dat ten vroegste eind oktober afloopt, achter de tralies gehouden.

Het proces tegen Clottemans uit het Vlaams-Brabantse Wambeek start op 24 september en duurt zeker een maand. De 27-jarige vrouw staat terecht voor de moord op Els Van Doren (37) uit Ranst, die op 18 november 2006 te pletter stortte in Opglabbeek, na een fatale parachutesprong. Uit onderzoek bleek dat het valscherm gesaboteerd werd.

Het gerecht vermoedt dat Clottemans de linten doorknipte en zo haar liefdesrivale de dood in joeg. Clottemans en Van Doren deelden immers dezelfde minnaar en Clottemans zou maar één uitweg gezien hebben om de man voor haar alleen te hebben: moord. De verdachte ontkent in alle toonaarden en er zijn geen harde materiële bewijzen dat ze de dader is.

Clottemans zat ruim een jaar in voorhechtenis in de gevangenis van Hasselt, maar is nu al drie jaar weer vrij. Ze vond een job als onderwijzeres in een gemeenteschool in Anderlecht. Ze wordt voor de duur van het proces opgesloten in de gevangenis van Hasselt, schrijft Het Laatste Nieuws. Het is niet ongebruikelijk dat beschuldigden die voorlopig vrij zijn, tijdens het proces weer naar de gevangenis moeten. Het gerecht neemt deze maatregel uit veiligheidsoverwegingen.