Organisator Memorial: 'Ondanks afzeggingen toch mooie deelnemerslijst'
Foto: belga
Wilfried Meert, de organisator van de Memorial Van Damme, hoopt dat de 34e editie van de atletiekmeeting vrijdag voor de nodige topprestaties zal zorgen.

'Vooraf bekeken is dit tot nu toe nog niet de meest gelukkige editie geweest', stelde Meert. 'Twee maanden geleden hadden we dé 100 meter van het seizoen met Tyson Gay, Usain Bolt en Asafa Powell. Blessures van Powell en Bolt hebben daar echter een stokje voor gestoken. Als organisator leer je echter wel leven met zo’n afzeggingen. Uiteraard is dat alles behalve leuk, maar blessures maken nu eenmaal deel uit van de sport', klonk het.

'Toch hebben we een mooie deelnemerslijst. Op de 100 meter zal Tyson Gay snel lopen, hij is in topvorm en klaar om te schitteren. Naast hem liepen nog vijf van de negen deelnemers dit seizoen al onder de tien seconden, dus dat belooft', aldus Meert.

Laatste keer Van Branteghem

'Op de 800 meter krijgen we hopelijk een mooi duel tussen de Keniaanse kersverse wereldrecordhouder David Rudisha en de Soedanees Abubaker Kaki. Op de 400 meter komt, naast de broers Borlée, ook Cedric Van Branteghem aan de start, die zijn laatste officiële wedstrijd loopt".

'Het wordt alleen afwachten met het weer. De laatste edities was het ofwel koud, ofwel regende het. Nu zijn de voorspellingen niet aan de gunstige kant, maar we zien wel wat het wordt', klonk het.

De 34e editie van de Memorial is de veertiende en laatste meeting van de Diamond League 2010.