Rudisha valt wereldrecord 800m niet aan op Memorial
Foto: belga
Een van de smaakmakers op de 34e editie van de Memorial Van Damme van vrijdag in het Koning Boudewijnstadion in Brussel wordt de Keniaan David Rudisha. Hij zal echter geen poging ondernemen om het wereldrecord opnieuw scherper te stellen.

De 21-jarige atleet verbeterde afgelopen weekend op de 800 meter in Berlijn het dertien jaar oude wereldrecord van de Deen Wilson Kipketer (1:41.11) en klokte af na 1:41.09. 

'Vrijdag wil ik gewoon een goede race lopen en winnen, ik ga mijn wereldrecord niet aanvallen', aldus de Keniaan donderdag op een persconferentie. 'Daarna bekijk ik samen met mijn coach hoe mijn lichaam gereageerd heeft op de wedstrijden van de laatste dagen en bespreken we of we op de meeting in het Italiaanse Rieti (op 29 augustus, red.) opnieuw een aanval zullen doen op het wereldrecord', stelde Rudisha, die in 2007 en 2009 de 800 meter won op de Memorial.

Rudisha denkt wel dat hij nog sneller kan. 'Ik heb de beelden van mijn recordrace in Berlijn intussen bekeken en er zijn nog een paar kleine puntjes die ik kan verbeteren, vooral in de laatste 150 meter. In Berlijn was mijn eerste ronde perfect, de tweede was heel goed. Ik voel dat er nog ruimte is om te verbeteren op de 800 meter', klonk het.