België behaalde op de zopas afgelopen eerste editie van de Youth Olympic Games in Singapore acht medailles, waaronder drie gouden.

Een mooi resultaat, maar delegatieleider Gert Van Looy stelde voor aanvang van de Jeugdspelen de evaluatie van de jonge atleten en de ervaring die ze konden opdoen centraal als doel. 'En dat doel hebben we zeker bereikt', blikte de tevreden delegatieleider terug op de voorbije weken.

'Ik wilde voor aanvang van de Jeugdspelen niet te veel waarde hechten aan het behalen van medailles, alhoewel ik wel besef dat medailles voor extra motivatie bij de atleten kunnen zorgen. Belangrijker is het feit dat we tijdens de komende weken de atleten afzonderlijk kunnen evalueren en kijken waar we nog verbeteringen kunnen aanbrengen. 70 procent van hen zal immers aan een carrière op topniveau beginnen. Maar zelfs als sommigen onder hen niet zullen deelnemen aan de Spelen van 2016 in het Braziliaanse Rio de Janeiro, zijn ze vandaag nog de motor van een dynamiek waaraan de topsport nood heeft', aldus Van Looy.

De tweede editie van de Youth Olympic Games vindt in 2014 in het Chinese Nanjing plaats.