Het slechte weer veroorzaakte donderdagochtend heel wat overlast in Nederland. Zo had de Amsterdamse brandweer de handen vol door de vele regen in de hoofdstad.

Het betreft veelal ondergelopen kelders of lekken. Ook moet de brandweer op sommige plekken in actie komen voor ondergelopen wegen.

Het openbaar vervoer in de hoofdstad ondervond in de ochtend ook hinder door het slechte weer. Zo lag een tramlijn stil, maar dat probleem was in de loop van de ochtend verholpen.

Ook in onder meer Hilversum en Den Haag zijn de straten ontoegankelijk voor het verkeer omdat ze zijn ondergelopen door de vele regen. De politie In Den Haag raadde mensen aan om donderdagochtend niet de straat op te gaan als het niet nodig is.

Ook in de provincie Utrecht heeft de brandweer donderdagochtend de handen vol met de tientallen meldingen van wateroverlast. In het dorp Kockengen (gemeente Breukelen) is het water een flink aantal huizen binnengelopen. In de stad Utrecht staat een aantal werfkelders langs de binnengrachten blank. Op de A28 bij Amersfoort leidt water op de weg tot flinke files.