Inter brengt bod uit op Mascherano
Foto: Photo News
De Italiaanse voetbalclub Inter Milaan heeft een bod gedaan op Liverpool-speler Javier Mascherano. Dat heeft de Milanese voorzitter Marco Branca bevestigd. De Argentijnse centrale middenvelder wil weg bij Liverpool en staat ook nadrukkelijk in de belangstelling van Barcelona.

 'Ik heb dinsdag via fax een bod opgestuurd naar Liverpool', zegt Branca. 'Ik wacht nog op een antwoord. Het is een heel goed bod, dichtbij de vraagprijs van Liverpool voor de speler. Iedereen weet dat Mascherano van club en van land wil veranderen en hij heeft een heel goede relatie met onze trainer, Rafael Benitez (ex-trainer van Liverpool).'

Mascherano, een centrale middenvelder van 26 jaar, wil vooral weg bij Liverpool om familiale redenen. Zijn vrouw wilt immers niet aan de oever van de Mersey komen wonen.

FC Barcelona had eerder al een bod van 18 miljoen euro gedaan, maar dat weigerden de Reds. Ze vragen 25 miljoen euro.

Dat Benitez nu trainer is bij Inter, kan het pleit wel eens beslechten in het voordeel van de Milanezen. Benitez was trainer van Liverpool toen hij Mascherano bij West Ham weghaalde om bij zijn club te komen spelen.