'Buiten De Zone' eindelijk op dvd
Foto: vrt
De Vlaamse komische televisiereeks 'Buiten De Zone' van en met Bart De Pauw komt eindelijk uit op dvd. De financiële onderhandelingen over de televisiereeks zijn rond, meldt Knack Focus.

Een officiële releasedatum wilde Eyeworks, de productiemaatschappij die 'Buiten De Zone' financierde, echter nog niet kwijt. 'Daarvoor is het nog wat te vroeg', luidt het.

'We hebben een regeling getroffen met de verschillende partijen die het mogelijk maakt om de serie tegen een betaalbare prijs op de markt te brengen', legt Peter Bouckaert van Eyeworks uit. 'Het proces is nu volop aan de gang.'

Muziek

Pogingen in het verleden om de VRT-reeks op dvd uit te brengen geraakten in het slop wegens problemen met de muziekrechten. Anders dan bij series waarvoor de muziek zelf wordt gecomponeerd, gebruikten de makers van 'Buiten De Zone' heel veel originele soundtracks van nationale en internationale producties. Daardoor moesten heel wat rechten verworven worden voor een eventuele release. En hoe meer rechthebbenden, hoe duurder de dvd.

Van 'Buiten De Zone' zijn twee reeksen gemaakt. Het programma liep van 1994 tot 1996 op TV1. De reeks verwierf nadien een cultstatus en werd verschillende keren herhaald.