Niets boven een zelfgemaakt toetsenbord of een legoprinter
Foto: rr
Wie geen zin of middelen heeft om steeds de nieuwste, vaak nutteloze gadgets te kopen, kan natuurlijk ook voor een radicaal andere aanpak kiezen: knutsel zelf uw computer-toebehoren in elkaar. Onder nerds levert het minstens evenveel respect op. Een paar geslaagde voorbeelden om u op weg te helpen.

De lego-printer

Met behulp van lego-blokken en een viltstift een printer maken, het kan. Maar er is zeker nog ruimte voor verbetering. De printer in dit voorbeeld kan slechts één kleur gebruiken, en werkt niet veel nauwkeuriger of sneller dan een oude matrix-printer.De USB-typemachine

Uitermate geschikt voor wie niet graag met een touchscreen werkt: een Amerikaans bedrijf biedt een zelfbouwpakket aan om je oude typemachine dienst te laten doen als toetsenbord. Als je die dan aansluit op een tablet-computer, krijg je iets als in het onderstaande filmpje.De cylinderscanner

U vindt het ook zo moeilijk om een blikje in te scannen? Door wat aanpassingen aan uw scanner te doen, kunt u er voor zorgen dat een blikje aan het juiste tempo meerolt over het scanneroppervlak.


 
De voetmuis

De perfecte manier om ruimte vrij te maken op uw bureau, en om RSI te voorkomen: een muis die u met uw voeten kunt bedienen. Zoals de video bewijst is het perfect mogelijk om met een dergelijke muis Solitaire te spelen. Een demonstratie van Grand Theft Auto ontbreekt echter.

 

Alles wordt touchscreen

Wie dacht dat de Nintendo Wii enkel kinderspeelgoed is, komt nogmaals bedrogen uit. De controller blijkt namelijk vrij makkelijk om te bouwen tot een hulpmiddel om elk plat vlak in een touchscreen te veranderen. In het voorbeeld hier wordt een beamer gebruikt, maar je kunt net zo goed je gewone computerscherm gebruiken.