Verdachte bekent moord op Alicia
Foto: belga
De verdachte die in verband met de moord op Alicia Damoiseaux werd opgepakt, heeft bekentenissen afgelegd, zo heeft de procureur des konings van Luik, Danièle Reynders, bekendgemaakt.

De 19-jarige man is door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van opzettelijke doodslag en zit momenteel vast in de gevangenis van Lantin. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer. Het Luikse parket voegde eraan toe dat de doodsoorzaak bij de autopsie achterhaald werd, maar in het belang van het onderzoek niet bekendgemaakt wordt.

Alicia Damoiseaux verdween zaterdag en werd zondag dood teruggevonden in Luik. Het levenloze lichaam van de tiener lag in een woning aan de rue Général Bertrand, in de wijk Sainte-Marguerite. Het meisje had de avond van vrijdag op zaterdag doorgebracht in de Luikse uitgaanswijk 'le Carré'.

Tweemaal verhoord

In de kranten van de groep L'Avenir-Le Jour getuigt een vriendin van Alicia maandag dat zij haar zaterdagochtend had verlaten, om te gaan slapen bij een jongen die ze in de loop van de avond had ontmoet. De vriendin van Alicia kende de jongen niet.

Het gezin Damoiseaux werd ongerust toen het Alicia maar niet zag terugkeren en verwittigde zaterdagavond de politie, die eerst het parket van Verviers op de hoogte bracht.

In de Carré werd dan gezocht naar de laatste mensen die contact hadden met het meisje. De man die in haar gezelschap was gezien, werd zondag al eens verhoord, maar daarna weer vrijgelaten. Op verzoek van het parket van Verviers werd dezelfde man zondagavond opnieuw ondervraagd. Zijn verklaringen brachten de speurders naar de rue Général Bertrand in Luik, waar het meisje dood werd teruggevonden. In het gebouw wonen verscheidene huurders.