De verjaardagseditie van Pukkelpop wordt overschaduwd door een tweede dodelijk incident. Charles Haddon, de zanger van de Britse groep Où Est Le Swimming Pool, heeft vrijdagavond op het parkeerterrein van het festival zelfmoord gepleegd.

Het nieuws werd vrijdag door een zichtbaar zeer aangeslagen Chokri Mahassine meegedeeld op een inderhaast bijeengeroepen persconferentie. De familie van de overleden artiest is intussen op de hoogte gebracht, zo maakten organisator en de procureur van Hasselt bekend. Het parket van Hasselt heeft bevestigd dat het om zelfdoding gaat en doet geen verder onderzoek.

Vrijdagavond was er verwarring over de identiteit van het groepslid. Het was niet duidelijk of het om de toetsenist/zanger ging of de frontmanzanger. De organisatie van Pukkelpop kon niet bevestigen om wie het ging.

Zaterdagmorgen communiceert de organisatie ook niet meer verder. Maar het zou wel degelijk gaan om de blonde frontman die na het optreden in het publiek sprong en niet om het bruinharig bandlid Joel Hutchinson, zoals eerder meegedeeld. 

Sprong in het publiek

Où est le swimming pool had met 'Dance the way I feel' net een stevige discotheekhit te pakken. Ook de remixen van het nummer sloegen aan. In de vroege namiddag gaf de 22-jarige Haddon een gesmaakt optreden in de Dance Hall. 

Het optreden eindigde in mineur toen Haddon na het laatste nummer, 'Dance the way I feel', in het publiek sprong. Hij belandde onzacht op een meisje, dat met een ambulance moest worden afgevoerd.

De groepsleden waren daardoor behoorlijk van de kaart en hadden aan de vriend van het slachtoffer de nodige contactgegevens gevraagd om indien nodig een schadevergoeding te regelen.

Het is niet duidelijk of er een verband is met het ongeval van 's namiddags. Maar Haddon was duidelijk aangedaan en voelde zich schuldig na het incident.

Où Est Le Swimming Pool was net aan een steile carrièreklim begonnen. De concertagenda van de groep staat tot half oktober volgeboekt. Een verklaring van de groep is er nog niet.

Eerder dodelijk incident

Donderdagavond was er al een eerste dodelijk incident.  De 60-jarige Michael Been, zanger van The Call en de vader van bassist Robert Been van de Amerikaanse rockband Black Rebel Motorcycle Club, is overleden. De vader was ook geluidstechnicus van de groep van zijn zoon.

Enkele uren na het optreden van zijn zoon werd hij backstage onwel en kreeg hij een hartstilstand. De hulpdiensten, zoals het Vlaams Kruis en het aanwezige mugteam, reageerden zeer snel en begonnen meteen met de reanimatie. De man werd nog naar het Hasseltse Salvatorziekenhuis overgebracht, maar daar overleed hij.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan dag en nacht bellen naar de zelfmoordlijn op het gratis nummer 02-649.95.55, of kan terecht op www.zelfmoordlijn.be

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig