Dimitri is de nieuwe internethype
Foto: rr
Een Russische jongeman is goed op weg om de volgende internethype te worden. De voorbije weken doken steeds meer filmpjes op met ene Dimitri.

In het filmpje zien we hoe Dimitri op een fuif wordt geïnterviewd door een tv-ploeg. De jongeman beklaagt zich onder meer over de karige opkomst en de afgrijselijke muziek, maar slaat uiteindelijk toch voor de camera's aan het dansen.

De video van Dimitri werd inmiddels door tientallen andere Youtube-gebruikers met andere ondertitels online gegooid.  Uit eigen land komt onder meer een filmpje over de transfer van Anderlecht-speler Jelle Van Damme en over Filip De Winter. Uit Nederland komt dan weer een filmpje rond Paul de octopus.

Op de website http://dimitrirocks.com kan iedereen zelf een Dimitri-filmpje aanmaken. En op dit Youtube-kanaal vindt nu nog een aantal Vlaamse versies.

Der Untergang-parodieën

Het filmpje gaat daarmee dezelfde weg als op een scène uit de film Der Untergang. De voorbije jaren groeiden de Der Untergang-filmpjes uit tot een heuse hype. Tientallen Youtube-gebruikers voorzagen de scène waarin Hitler te horen krijgt dat Duitsland de oorlog aan het verliezen is van andere ondertitels.

Hitler was onder meer woedend omdat de iPad tegenviel, omdat Susan Boyle X-factor niet won en omdat hij geen X-Box Live meer mocht spelen.

 Dimitri over Paul de Octopus

Dimitri over Filip De Winter

Dimitri over Jelle Van Damme

 

Dimitri - IJsje

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig