Brussels Airlines sluit samenwerkingsakkoord met Continental
Foto: belga
De Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft een codeshare-overeenkomst gesloten met haar Amerikaanse sectorgenoot Continental, zo raakte donderdag bekend.

Volgens Brussels Airlines gaat het om een strategisch belangrijke overeenkomst, omdat nu opnieuw New York in de portefeuille zit.

Bij een codeshare-akkoord verkopen luchtvaartmaatschappijen zetels op elkaars vluchten. Brussels Airlines zal voortaan dus ook zetels naar New York verkopen, op vluchten uitgevoerd door Continental.

In omgekeerde richting is het akkoord van belang voor het Afrikaanse netwerk van de Belgische luchtvaartmaatschappij. "Tussen New York en Afrika is er heel wat VN-verkeer. Ook de Amerikaanse overheidsdiensten boeken steevast bij een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Als zij nu een ambassade in Afrika aandoen, is het niet uitgesloten dat ze kiezen voor Continental en dus over Brussel van ons netwerk gebruikmaken", aldus woordvoerder Geert Sciot van Brussels Airlines.

De overeenkomst zou goed zijn voor enkele duizenden extra passagiers per jaar, zo wordt verwacht.

In het verleden werkte Brussels Airlines samen met American Airlines voor het Noord-Amerikaanse netwerk. Maar omdat de Belgische luchtvaartmaatschappij deel is geworden van Star Alliance (in tegenstelling tot OneWorld bij American, nvdr), werden andere codeshare-akkoorden afgesloten. Naar Noord-Amerika werkt Brussels Airlines samen met United, US Airways, Air Canada en vanaf 9 augustus ook met Continental.