Tegenstrijdige berichten over aanslag tegen Ahmadinejad
Ahmadinejad wuift naar toeschouwers bij zijn aankomst in Hamadan, op 336 kilometer ten zuidwesten van Teheran. (Foto vrijgegeven door het presidentieel paleis.) Foto: afp
TEHERAN - Er bestaat heel wat onduidelijkheid of er woensdag al dan niet een aanslag heeft plaatsgevonden tegen de Iraanse president Mahmoed Ahmadinejad. Volgens verschillende Iraanse en Arabische media zou Ahmadinejad een aanslag hebben overleefd, maar officiële bronnen ontkennen dat er een aanslag plaatsvond.

Volgens verschillende Arabische media vielen er gewonden nadat een handgranaat naar het presidentiële konvooi werd gegooid in de West-Iraanse stad Hamedan, waar Ahmadinejad een toespraak zou houden. De president bleef  daarbij ongedeerd. 

Volgens de Arabische nieuwszender Al Arabiya ontplofte de granaat op een honderdtal meter van de auto van de president, naast een minibusje met journalisten en medewerkers van de president. Er vielen verschillende gewonden. De dader zou meteen zijn opgepakt.  Volgens het Iraanse persbureau Fars was een contrarevolutionair verantwoordelijk voor de aanslag.

Maar ondertussen ontkennen de Iraanse autoriteiten dat er een aanslag heeft plaatsgevonden. Later op de dag zou er een persmededeling volgen. Ook tijdens de toespraak, die rechtstreeks werd uitgezonden op de Iraanse staatszender, werd niet over een aanslag gerept. 

Het persbureau ISNA meldde dan weer dat een voetzoeker ontploft is bij de aankomst van de president, maar dat daarbij geen gewonden vielen.