Lukaku valt in en scoort tweemaal
Foto: photonews
Romelu Lukaku is met grote trom teruggekeerd bij Anderlecht: hij speelde een half uur tegen TNS en scoorde twee keer in tien minuten. Omdat De Sutter al gescoord had, werd het 3-0.

 

The New Saints zijn niet in kwelduivels veranderd voor Anderlecht. Als heilige boontjes liet de Welshe kampioen paars-wit immers de match domineren.

Anderlecht moest zelf niet eens zijn sterkste ploeg opstellen. U had gisteren best onze voetbalgids bij de hand om alle Brusselaars te herkennen. Alleen Proto, Juhasz, De Sutter en Suarez waren de relatief vaste namen. Daarnaast moest u het doen met types als Lecjaks, Rnic, Marecek en Chavarria. Dit alles om de geblesseerden Biglia, Kouyaté en Kanu te vervangen en anderen, zoals Boussoufa en Deschacht, blessurevrij te houden.

De thuisploeg miste Biglia, amper, maar dat was ook omdat The Saints onder de indruk waren en aan wandeltempo voetbalden. Chatelle en Marecek vuurden naast en De Sutter besloot op doelman Harrison. De beste kans kwam er toen Bernardez een vrijtrap van Suarez gevaarlijk verlengde, Kljestan knalde de rebound op de keeper.

Twee minuten later was het toch raak. Chavarria pakte uit met een heerlijke deviatie, Sacha Kljestan had plots een boulevard en bediende Tom De Sutter, die scoorde. Voor de spits was het een deugddoende goal na zijn lange blessureleed.

Ook Chavarria, met leuke passjes, en Suarez, met dribbels, bleven entertainen, maar Marecek en Rnic konden de aangeboden kansen niet afwerken.Hoewel Kljestan soms met goeie inspeelpasses uitpakte, speelde hij toch te veel breed om gevaar te scheppen.

De Welshmen werden alleen gevaarlijk als de paars-witte defensie de concentratie verloor. Rnic had zijn gebruikelijke mistasten en ex-Antwerp-speler Wood kon voorzetten. Sharp kopte naast. Met Rnic, Bernardez en Lecjaks in de ploeg moet Juhasz extra waakzaam zijn. Aan de overkant miste De Sutter nog de kans op 2-0 toen zijn schot over doel botste.

Elf minuten
Na de rust ging Jacobs nog meer roteren. Suarez verliet het veld voor Diandy en na een kwartiertje kwam ook Lukaku voor De Sutter. Het supertalent is hersteld van zijn knieblessure en het Vanden Stockstadion ging op de banken staan. Al snel bleek waarom. Eerst trof Lecjaks nog de Welshe doelman op zijn weg, maar toen de Tsjechische linksback voor de voorzet koos, haalde Lukaku verwoestend uit. Elf minuten had de 17-jarige aanvaller nodig om zijn eerste treffer van het seizoen te maken.
Nog vijf minuten later deed Lukaku er nog eentje bij. Nu stuurde de ingevallen Gillet hem weg en hij plaatste de 3-0 tegen de netten. Bernardez zag nog een bal van de lijn gekeerd.

Anderlecht gaat vrijdag dus in de potten voor de loting van de laatste Champions League-voorronde. Als het dan mislukt wacht nog steeds Europees voetbal tot december in de poulefase van de Europa League. Maar met potentiële tegenstanders als Dinamo Zagreb, Red Bull Salzburg, Rosenborg,... is de CL-groepfase evenwel behoorlijk dichtbij. Zeker nu Lukaku een jaartje ouder is en nog dodelijker.