De andere grootbanken in België -BNP Paribas Fortis, Dexia en KBC- hebben geen plannen om in navolging van ING de opvraaglimiet aan bankautomaten voor 60-plussers te beperken. Dat blijkt uit een navraag.

ING verlaagt die limiet tot 1.000 euro per week omdat, volgens de bank, 60-plussers vaker het slachtoffer zijn van fraude of misbruik met bankkaarten.

Geen intentie

'We willen ons in de eerste plaats niet uitlaten over de initiatieven van andere banken. Maar wijzelf hebben niet de intentie om de opvraaglimiet voor 60-plussers te verlagen', zegt de woordvoerster van BNP Paribas Fortis.

BNPP Fortis verkiest om klanten te responsabiliseren in plaats van hen beperkingen op te leggen. Enkele tips tegen fraude met bankkaarten zijn steeds Card Stop bellen om de kaart te blokkeren, of de code nooit op of in de buurt van de kaart te noteren.

Ook Dexia en KBC zeggen niet van plan te zijn om de opvraaglimiet te beperken.

Opvraaglimiet

De opvraaglimiet aan de bankautomaat bedraagt bij BNP Paribas Fortis 625 euro per dag en 1.250 euro per week. Deze limieten kunnen naar wens verhoogd of verlaagd worden. Voor jongeren bedraagt de limiet 125 euro per dag en 250 euro per week.

Bij KBC is dat 650 euro per dag en 2.500 euro per week, of 120 euro per dag en 900 euro per week voor -18-jarigen.

Bij Dexia is de limiet 1.000 euro per dag en 5.000 euro per week. De limieten kunnen op verzoek aan het loket wel aangepast worden.