De 43-jarige Roberto Baggio, één van de beste voetballers uit de geschiedenis van het Italiaanse voetbal, heeft het voorstel gekregen om technisch directeur van de Italiaanse Voetbalbond (FIGC) te worden. Die wordt momenteel grondig gereformeerd na het debacle op het WK voetbal in Zuid-Afrika. De titelverdediger moest er na de eerste ronde met het schaamrood op de wangen het toernooi verlaten. Dat staat dinsdag in de Italiaanse pers te lezen.

'Ik heb hen gezegd dat ik beschikbaar ben om technisch directeur te worden', verklapte Baggio in de Italiaanse krant Il Messagero. De voormalige Wereldvoetballer van het Jaar voegde er nog wel aan toe dat het nog wachten is op de definitieve beslissing van de raad van bestuur van de bond.

In de toonaangevende sportkrant La Gazzetta dello Sport bekritiseerde Baggio alvast de Italiaanse speelstijl. De voormalige voetbalgod vindt dat de Squadra Azzurri zich te hard op het resultaat en te weinig op het spel fixeert.

'In Spanje is enkel het geleverde spel van tel, zelfs als ze verliezen. Bovendien moeten we onze talenten beter omkaderen. We moeten hen ondersteunen en hen raad geven in plaats van hen aan hun lot over te laten,' voegde de man met de wereldberoemde paardenstaart er nog aan toe.

'Robby' Baggio stopte in 2004 met voetballen na een indrukwekkende carrière bij o.a. Fiorentina, Juventus en AC Milan.

Nog volgens de Italiaanse pers zouden ook ex-bondscoach Arrigo Sacchi en Gianni Rivera gepolst worden voor een postje bij de bond.