'Onderscheid op basis van leeftijd kan alleen onder voorwaarden'
Foto: An Nelissen
'Een onderscheid op basis van leeftijd kan niet, tenzij er een goede rechtvaardiging voor is én de maatregel die het onderscheid invoert passend en noodzakelijk is.' Dat zegt het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding.

ING beperkt de opvraaglimiet aan bankautomaten voor 60-plussers vanaf 11 augustus tot 1.000 euro per week. Nu bedraagt die limiet 2.500 euro. De bank wil met de maatregel naar eigen zeggen oudere klanten beschermen tegen fraude en oplichting.

Discriminatie?

Het Centrum twijfelt of de maatregel van ING aan deze voorwaarden voldoet en zal de bank om verduidelijking vragen. 'Al sinds 2003 is discriminatie op grond van leeftijd in België verboden, niet alleen in arbeidsverhoudingen maar ook bij het ter beschikking stellen van goederen en diensten aan het publiek', aldus het Centrum.

'Wij zullen vandaag nog contact opnemen met ING om verduidelijking te vragen en om te zorgen dat 60-plussers er op geen enkele wijze gediscrimineerd worden', besluit directeur Jozef De Witte.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in