ING trekt opvraaglimiet voor 60-plussers in
Foto: rr
ING België trekt woensdag haar beslissing om de opvraaglimiet voor 60-plussers te beperken, in. Dat meldt het bedrijf vanavond in een persbericht.

Volgens ING België bleek uit de reacties die binnenkwamen bij de bank dat er onduidelijkheid kan bestaan over de juiste interpretatie van de beoogde maatregel.

Daarop besliste ING de maatregel in te trekken en de betrokken klanten individueel te gaan informeren over de mogelijkheid om zelf hun wekelijkse afhaallimiet te bepalen.

Ophef

ING veroorzaakte vandaag ophef met zijn beslissing de opvraaglimiet aan bankautomaten voor 60-plussers vanaf 11 augustus tot 1.000 euro per week te beperken. Daarmee wil de bank oudere klanten beschermen tegen fraude en oplichting.

Nu bedraagt die limiet nog 2.500 euro. Klanten zouden die limiet wel opnieuw kunnen laten optrekken als ze dat willen.

ING verwijst naar een aanbeveling uit het jaarverslag van de bemiddelingsdienst. Die dienst merkt dat 60-plussers veel meer slachtoffer zijn van fraude en misbruik bij bankkaarten. Het gaat dan bijvoorbeeld om overvallen of over de schouder meegluren bij het intikken van de code.

De andere grootbanken in België -BNP Paribas Fortis, Dexia en KBC- hebben geen plannen om in navolging van ING de opvraaglimiet aan bankautomaten voor 60-plussers te beperken.  

'Geen discriminatie'

Volgens de juristen van ING is de maatregel niet in strijd met de wet antidiscriminatie. 'We hadden de reacties die de beslissing teweegbrengt echt niet verwacht en handelden enkel vanuit het standpunt om de klant te beschermen', benadrukt een woordvoerster.
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in