Een deel van de woonwagenbewoners die zondagnamiddag uit Pecq vertrokken, zijn zondagavond aan de Bevegemse Vijvers in Zottegem neergestreken.

De groep stond eerder op de middag in De Pinte, maar kreeg er van de burgemeester de vraag om voor 21 uur te vertrekken.

De groep zigeuners aan het jeugdverblijfscentrum Moerkensheide in De Pinte vertrok kort nadat de politie met hen onderhandelde. De groep, met een 30-tal caravans, streek even later neer aan de Bevegemse Vijvers in Zottegem. Burgemeester Herman De Loor (SP.A) kwam ter plaatse en gaf de groep toelating om de nacht op de parking door te brengen.

'Maandag moet de lokale politie uitzoeken wie er precies staat en met welk soort voertuigen ze gekomen zijn', zegt de Zottegemse burgemeester.

'Ons gemeentelijk reglement bepaalt dat er op die plaats vijftien caravans mogen staan. Een telling van het aantal keukens zal onder meer bepalen of dat er teveel zijn of niet'. Maandagmiddag, na een evaluatie met de lokale politie, zal de burgemeester beslissen of en hoe lang de zigeuners mogen blijven.