Les 5: spreek de taal van de nerds
Foto: rr
Wie zich onder de nerds begeeft, zal vroeg of laat met wat jargon geconfronteerd worden. Een overzicht van 20 termen en afkortingen die échte nerds achteloos hanteren, maar voor de n00bs niet te begrijpen zijn.

1337: of 'leet', maar dan in cijfers geschreven. Uitdrukking van goedkeuring.
BMI:
Bad mental image. Iemand heeft iets walgelijks gezegd, en nu zit het beeld in je hoofd.
Dlen:
downloaden
Egosurfing
: internetpagina's bezoeken waarop je eigen naam vermeld staat. Ook bekend als 'jezelf googelen', maar dat kent iedereen. Een egosurfer is vooral geïnteresseerd in wat over zichtzelf wordt gemeld.
FML: Fuck my life. Het zit de nerd die de uitspraak doet helemaal niet mee.
FTW: For the win. Uitdrukking van steun aan iets of iemand.
Fubar: Fucked up beyond all recognition. Onherstelbaar. Kan zowel op materiële zaken als personen, instellingen of relaties slaan.
Godwin's law: wetmatigheid vastgesteld door Mike Godwin: hoe langer een online discussie duurt, hoe meer kans dat iemand een vergelijking maakt met Hitler en/of de nazi's.
Guru: persoon met aanzien binnen een bepaalde gemeenschap, vaak omwille van expertise.
Lame: slecht. De term is wat in onbruik geraakt. Wegens te lame.
Lart: Loser attitude readjustment tool: denkbeeldige knots om domme internetters (losers) op de kop mee te slaan.


Lol:
laughing out loud. Een reactie die aanwijst dat je iets grappig vindt, maar nu ook weer niet zo grappig. Wees voorzichtig in het gebruik, anders gaan mensen denken dat je een noob bent.
Lolcat
: foto van een kat, voorzien van een  grappig commentaar. Wordt vaak in een discussie geplaatst als dooddoener.
Meme: een persoon die door het publiceren van een bepaald filmpje of foto het onderwerp wordt van een hype. Er is pas sprake van een meme als die te pas en te onpas wordt opgevoerd en geparodieerd. Bekende voorbeelden zijn star wars kid, leave Britney alone, kanyegate of recent: Jessi Slaughter - en haar vader.
Noob: iemand die zich in een discussie mengt, zonder echt te weten waarover hij het heeft, of wat de omgangsvormen op een bepaald forum zijn. Is afgeleid van 'newbie', wordt soms ook met twee nullen geschreven: n00b.
NSFW: not safe for work. Waarschuwing dat je een bepaalde link best niet aanklikt als je op het werk bent. Verwijst meestal naar sites met pornografische of andere controversiële inhoud.
Pwnage: uitroep voor als iemand 'pwnd' is, een verbastering van 'pure ownage'. Wat op zich dan weer betekent dat iemand een fout heeft gemaakt, en dat een ander daar gebruik heeft van gemaakt om hem op zijn plaats te zetten. Gebeurt vaak met noobs.
Rofl/rotflol: de overtreffende trap van 'lol'. staat voor: 'rolling on (the) floor laughing out loud'.
/thread: teken van de grootst mogelijke instemming met een reactie. wat jou betreft maakt deze reactie immers alle andere overbodig, zodat de discussie gesloten kan worden.
Woot: kreet van enthousiasme. hoe groter het enthousiasme, hoe groter het aantal o's.