Elodie Ouedraogo laatste in halve finale 400 meter horden
Foto: belga
Elodie Ouedraogo heeft zich woensdag op het Europees kampioenschap atletiek in Barcelona niet kunnen plaatsen voor de finale van de 400 meter horden. In de eerste halve finale eindigde ze achtste en laatste in een tijd van 58.60.

Ouedraogo begon nochtans goed, maar viel sterk terug in het tweede deel van de wedstrijd. De 29-jarige Brusselse bleef uiteindelijk bijna drie seconden boven haar beste seizoensprestatie, die ze dinsdag in de reeksen had gelopen (55.80).

Haar persoonlijk record staat op 55.72 en is al drie jaar oud. De halve finale van Ouedraogo werd gewonnen door de Roemeense Angela Morosanu in 54.67.

De eerste drie van elke halve finale gaan samen met de twee snelste verliezende tijden naar de finale, die vrijdag op het programma staat.

'Gegokt en verloren'

'Ik heb gegokt en verloren. De benen hielden op, ik kan er niks zinnigs over zeggen', was de eerste reactie van Elodie Ouedraogo. 'Ik moest een risico nemen door dezelfde pas aan te houden (geen omschakeling tussen de achtste en negende horde), het was te laat voor ik het door had. Dit is een nachtmerrie, ik heb nog met de moed der wanhoop proberen door te lopen.'

Dinsdag in de reeksen had de 29-jarige Belgische met 55.80 nog haar beste chrono van het seizoen gelopen. 'Toen heb ik wél omgeschakeld en liep het goed, maar nu probeerde ik het zonder omschakeling te doen. Ik wou mijn record verbeteren, of minstens in de buurt ervan komen om zo een kans te maken op finale.'

Vermoeidheid is volgens Ouedraogo niet de reden van haar slechte tijd. 'Het heeft niks te maken met mijn reeksen. Ik moest daar wel spurten tegen de Oekraïense, maar ik voelde me fit: in de opwarming ging het goed en lukte het allemaal.'

Vorig jaar op het WK in Berlijn strandde Ouedraogo ook op een achtste plaats in de halve finales, met een tijd van 57.58. Haar persoonlijk record staat op 55.72.