'Sekkaki nog niet veroordeeld'
Ashraf Sekkaki (archieffoto) Foto: rr
De advocaat van de Marokkaanse gangster Ashraf Sekkaki ontkent dat zijn client veroordeeld is tot een celstraf van 30 jaar. Hij zou, in tegenstelling tot wat VTM eerder vanavond meldde, nog niet zijn voorgekomen.

Sven Mary, de Belgische advocaat van de Marokkaan Ashraf Sekkaki, is volstrekt verbijsterd over de geruchten over de veroordeling van zijn cliënt. "Ik heb een tiental dagen geleden voor de laatste keer contact gehad met Ashraf Sekkaki", zegt Mary woensdagavond. "Toen hebben we afspraken gemaakt om in september het proces voor te bereiden."

Mary begrijpt dan ook niet dat Sekkaki woensdag plots zou zijn veroordeeld tot dertig jaar. "Blijkbaar is de uitspraak bovendien om 3 uur gevallen", aldus de advocaat. "Ik wist niet dat de Marokkaanse justitie 's nachts werkt."

 Een gevangenisstraf van 30 jaar zou volgens Mary ook 'totaal buiten proportie' zijn. 'De kompanen van Sekkaki en Johri die in Brugge werden veroordeeld, kregen slechts straffen tot zes jaar. Dat vond Sekkaki zelf ook een rechtvaardige straf.'

Sekkaki en Johri verschijnen in Marokko  voor het hof van assisen, maar kunnen daarna, overeenkomstig de plaatselijke procedures, wel in beroep gaan.

De twee moeten zich verantwoorden voor het bezit van verboden wapens, het kapen van een helikopter, overvallen op banken in België, het illegaal binnendringen in Marokko en betrokkenheid bij een verkeersongeval met zwaargewonden. Drie medeplichtigen van Sekkaki en Johri kregen drie jaar cel.