In Duitsland is een voormalige bewaker van een nazi-concentratiekamp in staat van beschuldiging gesteld wegens oorlogsmisdaden. De 88-jarige Samuel Kunz wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de moord op 430.000 joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Kunz werkte van januari 1942 tot juli 1943 in het voormalige vernietigingskamp Belzec in Polen. Hij zou daarnaast om persoonlijke redenen bij twee incidenten tien joden hebben doodgeschoten.

Zijn naam kwam bovendrijven in het onderzoek naar John Demjanjuk. Demjanjuk wordt ervan verdacht als bewaker in het voormalige nazi-vernietigingskamp Sobibor betrokken te zijn geweest bij de moord op ruim 28.000 joden.

Op de lijst van gezochte nazi's van het Simon Wiesenthal Centrum staat Kunz op de derde plaats. De verdachte woont momenteel in Bonn. Efraim Zuroff, de belangrijkste nazi-jager bij het Simon Wiesenthal Centrum, zei dat Kunz heeft deelgenomen aan de zogeheten Operatie Reinhard, die bedoeld was om het Poolse jodendom uit te roeien.

Wanneer en waar het proces tegen Kunz wordt gevoerd, is nog niet bekend.