Bruyneel zegt sorry aan 'hersenloze wedstrijdcommissarissen'
Foto: *
Johan Bruyneel heeft zich verontschuldigd aan de wedstrijdcommissarissen van de Tour. De ploegleider van RadioShack had ze tijdens de laatste rit van de Tour 'hersenloos' genoemd.

De Tour-organisatie stond niet toe dat de renners van RadioShack van start zouden gaan met een zwart shirt met daarop het nummer 28, verwijzend naar de 28 miljoen mensen die strijden tegen kanker, gespeld. Johan Bruyneel spuwde meteen zijn gal op Twitter: 'Ok, nu is het officieel. Om een wedstrijdcommissaris te zijn heb je geen hersenen nodig! Hun motto: C'est réglement.'

'Toen de wedstrijdjury me kwam zeggen dat de renners niet mochten rijden met de shirts, raakte ik gefrustreerd. Onze positieve boodschap zou niet gezien worden over de ganse wereld,' schreef Bruyneel dinsdag op zijn website.

'Door die frustraties heb ik mij respectloos en onprofessioneel gedragen door die tekst te twitteren. Dat was niet de correcte manier om te handelen, en ik stelde geen goed voorbeeld voor het team en de fans.'

'Ik begrijp de beslissing van de jury en wil me dan ook verontschuldigen tegenover hen. Het is ook mijn bedoeling om persoonlijk mijn excuses aan te bieden aan UCI-voorzitter Pat McQuad.