Cercle Brugge verontschuldigt zich bij Famagusta
Foto: *
Cercle Brugge reist volgende week donderdag naar Cyprus om er de terugwedstrijd van de derde voorronde van de Europa League af te werken tegen Anorthosis Famagusta. Het team wilde er in eerste instantie een toeristische uitstap maken, maar besloot om die af te zeggen.

Cercle had via een reisagentschap een bezoek gepland aan het Turkse gedeelte van Cyprus, en daar kon Anorthosis Famagusta, een club uit het Griekse gedeelte, niet bepaald mee lachen.

'Cercle Brugge ziet na overleg af van een bezoek aan het bezet gedeelte van Cyprus', staat woensdag te lezen op de site van de vereniging. 'Cercle Brugge wenst zich bij deze ook oprecht te verontschuldigen bij het bestuur en de supporters van Famagusta indien wij, volkomen onbewust, een gevoelig onderwerp hebben aangeraakt. Dit was nooit de bedoeling', klink het. 'Sorry!'.

Cercle ontvangt donderdag in Jan Breydel de Cyprioten, op 5 augustus volgt de terugwedstrijd in Cyprus. Schakelt groen-zwart Famagusta uit, staat het in de vierde en laatste voorronde van de Europa League.