De Griekse terreurgroep Sekte van Revolutionairen heeft woensdag gezworen meer aanslagen te gaan plegen en Griekenland te veranderen in een slagveld. De groep verklaarde in haar ogen corrupte politieagenten, zakenlieden, medewerkers van gevangenissen en journalisten te willen liquideren.

'We zijn in oorlog met jullie democratie', staat in de verklaring. 'Toeristen moeten leren dat Griekenland niet langer een veilige haven voor het kapitalisme is. We zijn van plan om het land in een slagveld van revolutionaire activiteiten te veranderen door brandstichting, sabotage, gewelddadige demonstraties, bomaanslagen en liquidaties.'

De militanten zeggen wel geen willekeurige aanslagen te gaan plegen en uitten niet direct dreigementen aan het adres van toeristen.

Dinsdag eiste de groep al de verantwoordelijkheid op voor de moord op de Griekse journalist Sokratis Giolias. De terreurgroep stuurde een cd naar de redactie van dagblad Ta Nea. Naast de verklaring waarin de aanslag werd opgeëist stond op de cd ook een foto van het wapenarsenaal van de groep.

De militanten hebben de beschikking over zeventien pistolen en automatische wapens, magazijnen en munitie. Ook waren op de foto een boksbeugel en een mes te zien.

De Sekte van Revolutionairen ontstond na grootschalige rellen in Griekenland in december 2008. De aanleiding voor de rellen was de dood van een tiener. De jongen kwam om het leven door een politiekogel.