Carla Bruni heeft zich woensdag gemeld bij filmregisseur Woody Allen voor haar allereerste acteerervaring. De 42-jarige zangeres speelt een kleine rol in 'Midnight in Paris'. Haar echtgenoot, de Franse president Nicolas Sarkozy, kwam een kijkje nemen op de set.

Op haar eerste dag nam Bruni een scène op in een supermarkt in de Franse hoofdstad. 'Ik ben helemaal geen actrice, misschien doe ik het wel verschrikkelijk', zei ze in een interview met Canal Plus. Toch vond de presidentsvrouwe dat ze deze kans niet mocht laten schieten.

Bruni zei eerder erg uit te kijken naar deze 'fantastische ervaring'. 'Ik zou het geweldig vinden om als grootmoeder te kunnen zeggen dat ik in een Woody Allen-film heb gespeeld', zei de nieuwbakken actrice, die een zoon heeft uit een eerdere relatie.

De romantische komedie gaat over twee verloofden wier leven drastisch verandert door een bezoekje aan Parijs. Owen Wilson speelt de hoofdrol in de film. Ook Marion Cotillard, Kathy Bates en Rachel McAdams vertolken een rol. 'Midnight in Paris' moet volgend jaar af zijn.