Plastic Bertrand: ''Ik zong ’Ca plane pour moi’ niet in''
Foto: rr
De Belgische artiest Plastic Bertrand heeft woensdag erkend dat hij de hitsingle uit 1977, "Ca plane pour moi", niet heeft ingezongen. Hetzelfde geldt voor zijn eerste vier albums.

Bertrand beweert het slachtoffer te zijn van de eigenlijke zanger van "Ca plane pour moi", Lou Deprijk. "Ik geef toe dat het niet mijn stem was, maar er moet ook gezegd worden dat dit allemaal gebeurd is op vraag van Lou Deprijk", verklaarde Bertrand in de krant Le Soir.

Deprijk, die het succesvolle nummer heeft geschreven en ingezongen, "heeft me gevraagd m’n mond te houden in ruil voor 0,5% van de rechten. Hij had me ook beloofd om een nieuwe versie op te nemen met mijn stem, maar dat heeft hij natuurlijk nooit gedaan", aldus de misnoegde zanger.

Ook de eerste vier albums van Bertrand - uitgebracht tussen 1977 en 1981 - blijken volledig te zijn ingezongen door Deprijk. "Ik ben het slachtoffer hier", reageert Bertrand daarop. "Ik wilde zingen, maar ik mocht van Deprijk geen stap in de muziekstudio zetten."

De advocaat van Lou Deprijk feliciteert Plastic Bertrand, eindelijk te hebben toegegeven dat hij niet de vertolker van "Ca plane pour moi! " is. "Het werd tijd dat hij dat inzag", zei Alexis Ewbank aan persagentschap AFP.