Drie op drie voor Belgen op 400m horden
Foto: *
Michäel Bultheel, Nils Duerinck en Stef Vanhaeren hebben zich woensdag geplaatst voor de halve finales van de 400m horden op het EK atletiek in Barcelona. Bultheel en Duerinck schaarden zich bij de eerste 3 van hun reeks, Vanhaeren was bij de 4 snelste verliezers.

De 24-jarige Bultheel finishte als 2e, achter de Brit David Greene: 'Het was een bizarre start. Ik verwachtte wel dat Greene nog over mij ging komen. Maar hij is wereldtop, naar hem moet ik echt niet kijken. De laatste 100 meter hoefde niet meer, ik wist dat het al binnen was. Dit is wel leuk: alle drie gekwalificeerd. Nils die zichzelf bevestigt en Stef Vanhaeren die in winderige omstandigheden zijn PR verbreekt'.

'Ik ben blij, maar had ook geluk', gaf de 26-jarige Duerinck toe. 'Ik loop mijn beste tijd in Oordegem, kon die toen niet meer bevestigen tot vandaag. Bovendien had ik vandaag een goeie reeksindeling. Maar toch zit er nog veel rek op. Dit toont ook aan dat iedereen van de 4x400, inclusief mezelf, klaar is'.

De 18-jarige Vanhaeren, die vorige week nog 6e werd op het WK junioren, werd 5e in zijn reeks. 'Dit is te straf voor woorden', vertelde hij. 'Ik wou ervaring opdoen en dan plaats ik me voor de halve finale. Ik kom maar net van het WK in Canada en kan hier, niet in ideale omstandigheden, mijn PR nog maar eens verbeteren. Ik heb gewoon mijn eigen race gelopen en dit ga ik ook doen in de halve finale'.