Tele-onthaal krijgt 18 procent meer oproepen
Foto: vcb
Tele-Onthaal kreeg tussen 5 en 20 juli achttien procent meer hulpvragen dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt de Federatie van Tele-Onthaaldiensten in Vlaanderen.

Tijdens de onderzochte periode kreeg Tele-Onthaal 4.486 hulpvragen in Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en Brussel. Dat zijn er 18 procent meer dan dezelfde periode in 2009. Tele-Onthaal verwacht de stijging ook in West-Vlaanderen.

'We vermoeden dat het warme weer een extra belasting vormde voor heel wat mensen die al te kampen hadden met gezondheidsproblemen en persoonlijke zorgen', zegt Kathleen Goovaerts van de Federatie. 'Ook de afwezigheid van familie en vrienden door vakanties speelt mogelijk een rol. Tele-Onthaal merkte bij heel wat mensen dat ze moeilijker sliepen, meer piekerden en dat de eenzaamheid sterker woog.'

De anonieme hulplijn Tele-Onthaal is 24/24 bereikbaar op het nummer 106 en beperkter via de chat. Om haar hulpaanbod verder te versterken, zoekt de organisatie nieuwe vrijwilligers. Voor meer info kan u terecht op de website www.tele-onthaal.be.