Trouwen schaadt je relatie en je gezondheid
Foto: shutterstock
Meer dan de helft van de koppels maakt tijdens de voorbereidingen van hun trouwdag ruzie met elkaar, vrienden en familie.

Het zou de gelukkigste dag van je leven moeten zijn, maar de voorbereiding is vaak heel wat anders. Een Brits onderzoek van de hotelketen Mercure heeft uitgewezen dat 60 procent van de koppels die gaan trouwen, ruzie maken.

Vooral de druk om het de familie naar de zin te maken, is groot: 38 procent maakt dan ook ruzie met de familie. Maar ook onderling wordt er gevochten, meestal over de gastenlijst: wie er wel en niet uitgenodigd wordt, zorgt bij één derde voor problemen.

Ook geld is een discussiepunt: een kwart van de koppels maakt daarover ruzie. Bovendien heeft 23 procent van de bruiden het aan de stok met haar moeder voor er getrouwd wordt.

Uit het onderzoek, waarvoor 1.000 Britse koppels ondervraagd werden, bleek ook dat één op de vijf aanstaande bruiden en bruidegommen slapeloze nachten hadden, elf procent beweerde zelfs dat de voorbereidingen van de trouw hun gezondheid schaadde.