Door een ongeval in de Rupeltunnel in Boom is de A12 van Brussel naar Antwerpen woensdagmiddag volledig versperd. Twee bestuurders raakten gewond. Dat bevestigt de wegpolitie van Antwerpen.

In de tunnel kwam het rond 11.30 uur tot een aanrijding tussen een personenwagen, een bestelwagen en een vrachtwagen. Volgens de wegpolitie gebeurde het ongeval toen de vrachtwagen van het rechtse naar het middelste rijvak wilde voorsorteren. Op hetzelfde moment wilde de bestelwagen van het linkse naar het rechtse rijvak manoeuvreren. De bestelwagen knalde daarop tegen de betonnen wand, slingerde opnieuw naar links en belandde uiteindelijk op zijn dak. Een personenwagen op het rechtse rijvak ging vol in de remmen en belandde eveneens op zijn dak.

Zowel de bestuurder van de bestelwagen als die van de personenwagen moesten voor verzorging naar het ziekenhuis.

Verkeershinder

Door het ongeval is er heel wat hinder op de A12 richting Antwerpen. Alle verkeer moet de autostrade verlaten ter hoogte van Willebroek-Noord en vervolgens via de N177 naar de Boulevardbrug richting Boom rijden. Daar kan het terug de A12 op.

Volgens de wegpolitie kan de hinder nog wel even duren. Rond 12.30 uur moest de laatste wagen nog getakeld worden. Vervolgens moet de brandweer de weg nog schoonmaken en moet het water wegtrekken uit de tunnel.