Andreas Smout en Jan Van den Broeck zijn er woensdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van de 800m op het EK atletiek in Barcelona. De 21-jarige Van den Broeck, die een persoonlijk record heeft van 1:47.95, kwam in zijn reeks als 6e over de streep, in een tijd van 1:51.79. Hij deed het iets beter dan de 19-jarige Smout, die 8e en laatste werd in zijn reeks in 1:52.04. Smout heeft een persoonlijk record van 1:47.93. "Het gevoel was niet slecht", vertelde Van den Broeck. "Ik wist dat ik problemen kon krijgen omdat ik in baan 1 zat; het was moeilijk om de kop te nemen na de bocht. De 1e ronde was traag. Ik wist dat ze in de 2e ronde nog gingen versnellen, maar die versnelling was nog iets te hoog gegrepen voor mij. Ik kwam als 7e uit de laatste bocht; toch had ik wind op kop omdat de anderen in baan 2 en 3 spurtten. Ben blij dat ik toch nog een positie heb ingehaald. Dit is een goeie ervaring voor het EK beloften volgend jaar!". Ook Smout besefte dat hij nog moet groeien: "Tactisch was dit een perfecte race, maar ik mis nog de explosiviteit en de kracht in de laatste 150m. Ik moet die nog aanscherpen, maar daar heb ik nog tijd voor. Ik ben de jongste van de deelnemers hier en ben nog maar 3 jaar met atletiek bezig".

De 21-jarige Van den Broeck, die een persoonlijk record heeft van 1:47.95, kwam in zijn reeks als 6e over de streep, in een tijd van 1:51.79. Hij deed het iets beter dan de 19-jarige Smout, die 8e en laatste werd in zijn reeks in 1:52.04. Smout heeft een persoonlijk record van 1:47.93.

'Het gevoel was niet slecht', vertelde Van den Broeck. 'Ik wist dat ik problemen kon krijgen omdat ik in baan 1 zat; het was moeilijk om de kop te nemen na de bocht. De 1e ronde was traag. Ik wist dat ze in de 2e ronde nog gingen versnellen, maar die versnelling was nog iets te hoog gegrepen voor mij. Ik kwam als 7e uit de laatste bocht; toch had ik wind op kop omdat de anderen in baan 2 en 3 spurtten. Ben blij dat ik toch nog een positie heb ingehaald. Dit is een goeie ervaring voor het EK beloften volgend jaar!'.

Ook Smout besefte dat hij nog moet groeien: 'Tactisch was dit een perfecte race, maar ik mis nog de explosiviteit en de kracht in de laatste 150m. Ik moet die nog aanscherpen, maar daar heb ik nog tijd voor. Ik ben de jongste van de deelnemers hier en ben nog maar 3 jaar met atletiek bezig'.