De groep zigeuners die sinds zondag illegaal aan de rand van de Donkvijvers in Oudenaarde stonden, vertrekt woensdagavond richting Wallonië. Dat zegt waarnemend burgemeester Richard Eeckhaut (CD&V/N-VA).

Woensdagavond rond halfzeven vertrok een eerste groep zigeuners. Een kwartier later maakte een tweede groep de laatste elf caravans klaar om uit te rijden. De zigeuners zijn later vertrokken dan afgesproken, omdat ze eerst zekerheid wilden of ze ergens welkom waren.

"Dat lijkt nu zo te zijn", zegt waarnemend burgemeester Richard Eeckhaut. "Ze rijden richting Wallonië, maar we weten niet precies waarheen. Naar verluidt zou het om een betaalcamping gaan."

Twee zigeuners werden tijdens hun verblijf naar het ziekenhuis gebracht. Daarop gaf Eeckaut de toestemming om twee caravans ter plekke te laten, maar uiteindelijk is van die optie geen gebruik gemaakt.

De Franse en Duitse zigeuners, die niets te maken hebben met de groep van Vie et Lumière in Dour, zetten zondagavond hun kamp op langs de Donkvijvers aan de Minderbroederstraat. Omdat die plaats binnenkort ingepalmd wordt voor een festival, werd de zigeuners gevraagd naar de parking van de Donkvijver te verhuizen.