Al bijna 7.000 duiveltjes kregen gratis voetbalschoenen
Foto: photonews
Twee weken na de start van een bijzondere actie in het jeugdvoetbal hebben al bijna 7.000 duiveltjes gratis voetbalschoenen gekregen. 7- en 8-jarige voetballertjes kregen na hun inschrijving bij een bij de Belgische Voetbalbond aangesloten club van een sportmerk immers de mogelijkheid om hun eerste paar voetbalschoenen helemaal gratis te ontvangen.

Patrick, het legendarische merk van voetbalschoenen, schreef ouders van beginnende duiveltjes aan. Na online registratie op www.mijneerstepatrick.be kan het duiveltje gratis een paar voetbalschoenen afhalen in een van de verkooppunten.

Peter van de actie is niemand minder dan Paul Van Himst. De ontwikkeling van het jeugdvoetbal in België ligt de 67-jarige ex-Rode Duivel immers nauw aan het hart.

Per jaar schrijven zo'n 45.000 duiveltjes zich in bij de Belgische Voetbalbond (KBVB). De actie is een succes, want twee weken na de start van de campagne hebben dus al bijna 7.000 duiveltjes hun voetbalschoenen beet. Het sportmerk zelf heeft in totaal 15.000 paar voetbalschoenen klaarstaan voor de actie.