Nog geen doorbraak bij onderhandelingen
Foto: belga
Vandaag is een belangrijke dag voor de onderhandelingen over de vorming van een nieuwe regering. Volgens verschillende bronnen in de wetstraat verlopen de onderhandelingen echter moeizaam.

De onderhandelaars hopen een doorbraak te bereiken, waarna preformateur Elio Di Rupo snel naar de koning zou kunnen trekken met de boodschap dat aan de eigenlijke formatie kan begonnen worden. Dat er een doorbraak komt, is echter nog niet zo zeker. Volgens verschillende bronnen verlopen de onderhandelingen moeizaam.

Het is dan ook nog niet duidelijk of Elio Di Rupo snel naar de koning zal kunnen trekken. De onderhandelaars hebben vandaag "nogal wat vergaderingen" op het programma staan, luidt het. Rond de middag was alvast een vergadering met de zeven betrokken partijen - PS, N-VA, SP.A, CD&V, CDH, Groen! en Ecolo - aan de gang. Later op de dag zouden de zeven nog een tweede keer samenkomen.

De entourage van de preformateur toont zich zeer discreet over de werkzaamheden. Wel luidt het dat men over de ’kern van de zaak’ aan het onderhandelen is.