Zigeuners mogen week in Dour blijven
Foto: pn
De groep woonwagenbewoners die dinsdag is neergestreken in Dour heeft een overeenkomst gesloten met de eigenaar van het terrein. Dat meldt burgemeester Carlo Di Antonio woensdagavond. Dinsdag kreeg de groep nog het bevel om een weide in het West-Vlaamse Wingene te verlaten.

De gemeente Dour staat de zigeuners van de groep 'Vie et Lumière' toe om op het terrein te blijven staan tot woensdag 4 augustus, 15.00 uur. 'Die toelating kan worden verlengd tot 8 augustus, als alle voorwaarden zijn vervuld en de evaluatie positief is', laat de burgemeester weten in een mededeling.

 

Een lokale agent werd aangesteld om een permanente dialoog te verzorgen tussen de diensten van de gemeente en de woonwagenbewoners. De gemeente voorziet ook leidingwater, maar daarvoor krijgen de zigeuners een factuur gepresenteerd.

De zigeuners zullen ook de eigenaar van het terrein financieel vergoeden. Ze beloven daarnaast om de eigendommen van de omwonenden en de bedrijven in de regio te respecteren en de openbare orde niet te verstoren.

De groep verbindt zich er ook toe niet naar Dour te komen in 2011 en 2012.