Een passagiersvliegtuig met 152 mensen aan boord is woensdag neergestort in de heuvels rond de Pakistaanse hoofdstad Islamabad. Alle inzittenden -146 pasagiers en zes bemanningsleden - zijn bij de crash om het leven gekomen.

Regen en slechte wegen maken het moeilijk om de plek van de crash te bereiken. Hoewel de oorzaak van het ongeluk nog niet bekend is, liet minister van Defensie Chaudhry Ahmed Mukhtar weten dat geen terrorisme wordt vermoed.

Het vliegtuig, een Airbus 321, was onderweg van Karachi naar Islamabad en probeerde in slecht weer te landen. Het betrof een binnenlandse vlucht van de luchtvaartmaatschappij Blue Airline. 'Het vliegtuig was begonnen aan de landing op het vliegveld van Islamabad toen het contact met de controletoren verloren ging. Later vernamen we dat het toestel was neergestort', aldus George.

Slachtoffers

Pakistaanse nieuwszenders toonden beelden van wat het wrak van het toestel leek. Er was vuur en rook te zien. Reddingswerkers hebben nog lang niet alle lichamen geborgen. Hun werk wordt bemoeilijkt door het onbegaanbare terrein en ook smeulen de resten van het wrak nog steeds na.

Een getuige, Saqlain Altaf, vertelde dat hij met familieleden in de heuvels trok en het vliegtuig onvast in de lucht zag. 'Het vliegtuig was uit balans en toen zagen we het neerkomen', zei hij.

In eerste instantie was bericht dat vijf mensen de ramp hadden overleefd. Dat bericht werd later ingetrokken. Bij de slachtoffers zouden twee Amerikanen zijn.