'Open VLD vervalste begroting'
Foto: belga
Open Vld heeft de begroting vervalst." Tot die conclusie komt John Crombez, de begrotingsspecialist van de SP.A, nu uit een rapport van het monitoringcomité is gebleken dat het begrotingstekort dit jaar oploopt tot 5,2 procent en volgend jaar tot 5,6 procent in plaats van een tekort van respectievelijk 4,8 en 4,1 procent. Dat schrijft De Tijd woensdag.

Aangezien de Vlaamse liberalen met Guy Vanhengel de minister van Begroting leverden in de regering-Leterme is de partij verantwoordelijk voor de veel te optimistische ramingen bij de opmaak van de begroting voor 2010 en 2011 in de herfst van vorig jaar en bij de begrotingscontrole in maart, vindt Crombez.

"Nu begrijp ik waarom Open Vld de stekker uit de regering heeft getrokken. De liberalen wisten dat de ramingen voor de fiscale ontvangsten opgeklopt waren", stelt de SP.A’er.

"Het is bovendien des te erger dat Open Vld in de verkiezingscampagne voortdurend de nadruk legde op de noodzaak om te besparen, terwijl ze goed wisten dat de begroting die ze zelf hadden opgesteld niet realistisch was."