De New Yorkse politie moet 3,25 miljoen dollar betalen voor het doodschieten van een ongewapende man in 2006. Volgens de New York Times heeft de stad dinsdag toegestemd om het bedrag van 3,25 miljoen dollar aan de familie van het slachtoffer, Sean Bell, te betalen.

De 23-jarige Bell werd in 2006 doodgeschoten nadat hij samen met twee vrienden een stripteaseclub had verlaten. Daar had Bell zijn laatste dagen als vrijgezel gevierd.

Bij het wegrijden botste de wagen waar Bell in zat op een politiewagen en burgervoertuig van de politie. Daarin zaten vijf agenten die onderzoek deden naar prostitutie in de club. De agenten openden bijna onmiddellijk het vuur op de auto.

Er werden in totaal bijna vijftig schoten gelost. Bell stierf ter plekke, zijn vrienden raakten gewond. De dood van Bell schokte het hele land en in de media werd gesproken over racisme en politiebrutaliteit.

Drie agenten die betrokken waren bij het schietincident werden aangeklaagd, maar later vrijgesproken. De rechter vond de versie van de agenten geloofwaardiger dan die van de vrienden van Bell.