Polanski opnieuw beschuldigd van verkrachting
Foto: reuters
Filmregisseur Roman Polanski wordt opnieuw beschuldigd van verkrachting. De nu 57-jarige Edith Vogelhut zegt dat ze als 21-jarig model door Polanski verkracht is geweest in het huis van acteur Jack Nicholson.

Vogelhut doet haar verhaal op de de website Radaronline.com. Vogelhut en Polanski belandden na een feestje in Hollywood in het huis van Nicholson.

Vogelhut geeft toe dat ze seks had verwacht, maar dat het gedrag van Polanski ontspoorde. Zo kreeg ze handboeien om, werd ze gedrogeerd en nadien verkracht. 'Er was geen voorspel, geen gezoen, geen tederheid, helemaal niets. Ik dacht zo doen ze dat in Hollywood', aldus Vogelhut. 'Dit was gewoon verkrachting', stelt ze.

Het gewezen fotomodel zegt dat ze in 1974 heeft gezwegen over de feiten omdat ze vreesde dat niemand haar zou geloven. Vogelhut zou haar beschuldigingen in mei aan de autoriteiten in Los Angeles hebben overgemaakt.

De 76-jarige Frans-Poolse regisseur werd op 26 september vorig jaar aangehouden toen hij in Zwitserland een prijs kwam ophalen. Onlangs besloot het land hem niet aan de Verenigde Staten uit te leveren. Hij wordt in Amerika gezocht wegens seks in 1977 met Samantha Geimer, een toen 13-jarig meisje. Sinds hij de VS in 1978 ontvluchtte, heeft Polanski altijd in Europa geleefd.