Dodentol Love Parade loopt op tot 20
Foto: epa
Het festivalterrein van de Love Parade in Duisburg had een toelating voor maximum 250.000 mensen. Dat schrijft het Duitse Der Spiegel, dat ook zegt dat de Duitse politie documenten over de Love Parade deed verdwijnen. Maandagavond is nog een 21-jarige vrouw aan haar verwondingen bezweken, wat de totale dodentol nu op 20 brengt.

Het maximaal toegelaten aantal mensen op het terrein werd beperkt tot 250.000 omdat er geen interventieplannen waren voor de brandweer en omdat de veiligheidsmaatregelen onvoldoende waren.

Dat schrijft Der Spiegel op basis van een document van 21 juli 2010 dat gericht is aan de organisator van het dance festival.

'Gegevens beschikbaar'

Volgens Der Spiegel zou de politie op minstens één plaats een aantal documenten over de Love Parade gewist hebben. Het gaat onder meer meer om bevelen over het ontplooien van de ordetroepen, berichten over de toestand ter plaatse en kaarten.

De politie ontkent het verhaal en zegt dat alle gegevens steeds beschikbaar en raadpleegbaar zijn gebleven en dat nu ook nog het geval is.

Kort voor er paniek uitbrak aan de tunnel, de enige in- en uitgang van het terrein, spraken de organisatoren van 1,4 miljoen deelnemers. Dat cijfer werd niet bevestigd door de politie.

Bij het drama op de Love Parade zijn 19 doden en ongeveer 340 gewonden gevallen.

Vermist

Er zijn nog 1.138 mensen officieel als vermist opgegeven. De politie kon voorlopig de helft van de 2.367 gezochte personen lokaliseren. Maar liefst 40 hulpverleners proberen de mensen op te sporen.

Waarschijnlijk zijn een groot deel van de opgegeven personen al opnieuw thuis.