Buien kunnen bewolkte nationale feestdag verstoren
Foto: Foto: Belgin Özgünes
De nationale feestdag heeft de reputatie zelden droog te blijven. En ook vandaag zou er wel eens een bui kunnen vallen.
Woensdagmiddag is het overwegend bewolkt met enkele buien. Vooral over het oosten van het land is er ook kans op onweer. Er waait een zwakke tot matige wind uit west tot zuidwest. De maxima bedragen 21 graden aan zee, 24 in het binnenland tot 28 graden in de Kempen.
 
 Woensdagavond is het meestal zwaarbewolkt met een aantal buien. 's Nachts verschijnen er opklaringen vanuit het westen en het wordt dan ook zo goed als droog. De minima bedragen 12 tot 16 graden.
 
Morgen
 
       In het westen en midden van het land is er donderdag een afwisseling van zon en wolken. Plaatselijk kan een bui voorkomen. Over het oosten domineert de bewolking en daar regent het ook af en toe.
 
Er waait een zwakke zuid tot zuidwestenwind. De maxima zijn 20 graden aan zee en in de Ardennen en ongeveer 24 graden in het binnenland.
 
Volgende dagen
 
       Vrijdag staat wisselvallig weer op het programma met vaak veel bewolking en af en toe buien, mogelijk met onweer.
 
Tijdens het weekend en begin volgende week zijn er zonnige perioden en slechts plaatselijk zou een bui kunnen voorkomen. De middagtemperatuur zal rond 21 graden schommelen. Na het weekend wordt het enkele graden warmer.