Na amper twee dagen Gentse Feesten zijn al 40.000 kaartjes voor ruim 700 theatervoorstellingen op de Gentse Feesten verkocht. Dat zijn er evenveel als dat er vorig jaar tijdens de volledige duur van de Gentse Feesten verkocht werden.

Uitbureau vzw, de organisatie die de ticketverkoop doet voor 700 van de 800 theatervoorstellingen tijdens de Gentse Feesten, verkocht ondertussen al 40.000 tickets. 'We hebben er 80.000 in de aanbieding, we zijn dus nog niet uitverkocht. Maar er zijn wel voor verschillende individuele voorstellingen geen zitjes meer beschikbaar', verduidelijkt Dirk Schockaert. Voor de late beslissers worden er wel elke dag tussen 16 en 20 uur per voorstelling tussen de vier en tien last-minute tickets verkocht.

Het goede weer houdt mensen duidelijk niet uit de theaters. 'De laatste jaren is het aanbod kwalitatief uitgebreid, er is echt veel meer te zien dan volkstheater of travestieshows. Ook de democratische toegangsprijzen trekken aan, theater op de Feesten is een stuk goedkoper dan in de culturele centra doorheen het jaar'. Uit de verkoopcijfers blijkt dat de meeste bezoekers twee tot drie voorstellingen aandoen en online bestellen.

Schepen van cultuur en feestenburgemeester Lieven Decaluwe ziet de evolutie graag. 'We maken stilaan een ommeslag met de Gentse Feesten naar een meer kwalitatief cultureel aanbod.'

Theatervoorstellingen maken deel uit van de ruim 4.000 activiteiten die tot volgende week maandag 26 juli in de Arteveldestad te beleven vallen.