Dertigtal voertuigen uitgebrand bij onlusten in Grenoble
Foto: afp
In het Franse Grenoble zijn vrijdagnacht in de wijk Villeneuve zware incidenten geweest nadat vrijdagavond een overvaller omkwam.

Een dertigtal voertuigen brandde uit en ook winkels werden in brand gestoken. Een jongere is gearresteerd.

Tram

De onrust startte rond 23.30 uur. Toen vielen volgens de directrice van de lokale veiligheidsdiensten, Brigitte Julien, een hoop jongeren uit de wijk Villeneuve 'een tram aan'. Ze staken zowel achteraan als vooraan struikgewas in brand, waardoor het voertuig moest stoppen. Een dertigtal gemaskerde jongeren, gewapend met baseballbats en ijzeren staven, ging vervolgens de tram op.

'Ze lieten de mensen, die erg bang waren, uitstappen. De politie was snel ter plaatse en zorgde ervoor dat het voertuig opnieuw kon vertrekken', dixit Julien. Volgens diezelfde werd er ook op de agenten geschoten. Daarbij vielen geen gewonden.

Auto's

Daarna staken de jongeren een heleboel auto's in brand en ook handelszaken moesten er aan geloven. Een van de jongeren is opgepakt.

De onlusten braken uit nadat vrijdagavond een overvaller omkwam. De 27-jarige liet het leven bij een politieachtervolging na de overval op een casino in Uriage-les-Bains, niet ver van Grenoble. De man had daar met een medeplichtige onder bedreiging van zware vuurwapens de inhoud van de kassa geëist.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig