Scala-koor te horen in blockbuster
Foto: pn
De Amerikaanse topregisseur David Fincher gebruikt een nummer van het Vlaamse meisjeskoor Scala in de trailer van zijn nieuwe film 'The Social Network'. Het gaat om de versie die het koor opnam van de Radiohead-klassieker 'Creep'. Fincher werd bekend als regisseur van onder meer Se7en, The Game, Panic Room, The Curious Case of Benjamin Button en Fight Club.

Het meisjeskoor lijkt op de rand te staan van een grote doorbraak in de Verenigde Staten. De Amerikaanse openbare tv-zender PBS nam op 28 april in het Brugse Concertgebouw al beelden van Scala en brengt die binnenkort op het scherm.

Nu zijn de meisjes ook te horen op het grote scherm: de trailer van The Social Network zal dit weekend door 20 miljoen Amerikanen in de bioscoop bekeken worden. Wereldwijd heeft de trailer de komende maanden een publiek van naar schatting 200 miljoen kijkers.

Facebook

The Social Network is gebaseerd op het boek The Accidental Billionaires: The Founding of Facebook. Het verhaal over de oprichting van de populairste sociale netwerksite wordt vertolkt door onder meer Jesse Eisenberg, Justin Timberlake, Rashida Jones en Max Minghella.

De muziek voor de film, die dit najaar in de zalen komt, werd geschreven door Trent Reznor.