Clement Desalle (Suzuki) heeft zondag in Tongeren de derde proef in de MX Pro Series gewonnen. Desalle, die als gastrijder slechts aan enkele proeven deelneemt, won de eerste reeks en werd tweede in de tweede. Zijn teamgenoot en leider in het kampioenschap Steve Ramon (Suzuki) werd tweede, de Estlander Tanel Leok (Honda) derde.

In de eerste reeks was de snelste start voor Leok, maar Desalle zette al na enkele bochten orde op zaken. Hij sloeg meteen een kloof. Achter hem vochten Leok en Ramon een stevig duel uit voor de tweede plaats. Leok trok aan het langste eind en finishte als tweede, voor Ramon en de Italiaan Davide Guarneri (Honda). Jeremy van Horebeek, die voor de gelegenheid op een MX1 motor van start ging werd mooi vijfde.

In de tweede manche was de kopstart voor de Nederlander Marc de Reuver (Suzuki), maar ook ditmaal was er geen houden aan Desalle, hij nam al vlug de leiding over. Steve Ramon klampte aan en nam na een rondenlang gevecht de leiding over. Desalle werd tweede, Leok derde.

In de tussenstand voor de MX Pro Series vergroot Ramon zijn voorsprong op Davide Guarneri tot 24 punten. Tanel Leok staat derde en volgt op 26 punten van de leider.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in