FOTO: Met 2.000 de rivier in voor beter waterbeleid
Wetteren Foto: dpw
Op een vijftiental plaatsen in Vlaanderen zijn zowat tweeduizend mensen zondagmiddag in een rivier gesprongen. Ze deden dat naar aanleiding van de Europese actie The Big Jump. Met hun sprong tonen ze aan dat ze belang hechten aan proper water.

Big Jump is een initiatief dat in 2002 aan de Elbe in Duitsland ontstond en jaar na jaar meer succes kende. Door massaal en op hetzelfde tijdstip in het water te springen, willen de initiatiefnemers beleidsmakers ertoe aanzetten een krachtig waterbeleid te voeren.

Dit jaar vond er op vijftien locaties in Vlaanderen een Big Jump plaats: in Hoogstraten, Kasterlee, Mechelen, Dilsen-Stokkem, Kiewit, Dendermonde, Gent, Machelen-Zulte, Ninove, Wachtebeke, Wetteren, Betekom, Heverlee, Westhoek en Kortrijk. Ook in twaalf gemeenten in Wallonië doken enthousiastelingen in het water.

Om klokslag 15 uur sprongen er honderden mensen tegelijk in het water. De organisatie telde in Vlaanderen ongeveer tweeduizend deelnemers en nog eens zo’n vijfduizend toeschouwers.
In totaal namen in 25 Europese landen ongeveer een kwart miljoen mensen deel aan de actie. Big Jump is een initiatief van European Rivers Network. In Vlaanderen wordt het evenement gecoördineerd door Green, Bond Beter Leefmilieu en Natuurpunt, met de steun van Aquafin.
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in